Text Size

Fondacioni OWPSEE

Printer-friendly versionPrinter-friendly versionSend by emailSend by email

Oneworld – platforma per europen jug lindore (owpsee) eshte nje rrjet i shoqerise civile qe punon ne hapesiren virtuale online. Ende, dhe me shume mundesi pergjithmone, pas tre vitesh te nje pune te madhe, angazhuese dhe entuziaste, owpsee vazhdon te kete dy identitete paralele. Se pari, ashtu si edhe ne te shkuaren edhe sot ne jemi nje platforme multi-gjuhesore dhe multimediale per organizatat e shoqerise civile ne Europen Juglindore qe deshirojne te komunikojne me nje publik me te madh. Kjo nenkupton me shume lajme rreth veprimtarive, fushatave, ceshtjeve te shtypit qe antaret, partneret, perdoruesit ndjejne dhe duan t'i komunikojne me nje audience me te madhe. Portali yne www.oneworldsee.org dhe te gjitha platformat e reja mbeshtetese perdorin informacionin per t'i mundesuar shoqerise civile bashkepunim dhe mesime te perbashketa ne rajon. Me nje strategji te ndryshme, por me qellim te njejte, identiteti yne i dyte eshte ai i komunitetit dhe rrjetit per/nga vete shoqeria civile. Ne i sigurojme shoqerise civile njohuri rreth temave te vecanta, ceshtjeve dhe zhvillimeve dhe ndihmojme organizatat e shoqerise civile te punojne se bashku. Ndertimi i kapaciteteve dhe krijimi i rrjeteve u jane pershatur ketyre objektivave. Ekipi i Owpsee eshte i afte qe te organizoje nje blog, nje rrjet, evente dhe kurse trajnimi (Digital Story Telling, Migration to FLOSS) per tiu pergjigjur misionit tone Owpsee kanalizon te gjitha aktivitetet, programet dhe iniciativat ne perputhje me te dy fushat kryesore te punes:

 1. 1. Informacion dhe njohuri: Promovimi dhe lehtesimi i proceseve te permbajtjeve lokale te prodhuara nga organizatat e shoqerise civile. Forcimi i aftesive, rolit dhe angazimit te organizatave te shoqerise civile ne proceset e ndertimit te kapaciteteve nepermjet T.I.K.

 2. 2. Krijimi i rrjeteve dhe bashkepunimi rajonal: Fokusimi i perpjekjeve te fondacionit per te zgjeruar dhe forcuar rrjetet e organizatave te shoqerise civile dhe promovimi e gjenerimi i modeleve te qendrueshme te bashkepunimit rajonal.

Shume te bindur se bota nuk eshte neutrale dhe se kjo nenkupton nevojen per te qene koherent/konsistent me objektivat, ne kemi zgjedhur qe te gjitha iniciativat, programet, eventet tona t'i kalojme nepermjet filtrave te :

 • Hapja e teknologjise se informacionit dhe te komunikimit: hapja e permbajtjes, infrastruktures, standarteve.

 • Qasjeve te ndjeshmerive gjinore: ndergjegjesimi i gjinive si parakusht per fuqine shkaterruese te ndasive gjinore dhe barazine gjinore.

 

Share this

Search

Our initiatives

13 Parine

APC NEWS

 • The government and the Association of Internet Providers block access to websites in Ecuador
 • Ending digital exclusion: Why the access divide persists and how to close it
 • Joint statement to Brazilian congress: Drop dangerous cybercrime bills
 • APC's reflections on the 2015 Internet Governance Forum: 10 years and looking forward
 • APC condemns undermining of democracy in Brazil

Ženska posla

 • Dan vidljivosti transrodnih osoba
 • Vlasti peru ruke od ženskih problema
 • Neka nam živi 8. mart!
 • Hollaback BiH: Dosta nasilja!
 • Beyoncé, “Beyoncé” i ja