Text Size

Internet rights and openness

Emiljan Dyrmishi
25/05/2020 - 12:50

Nen kujdesin e Forumit WSIS 2012, Maria Ruxandra Stoicescu, studiuese dhe konsulente e pavarur ka intervistuar Anriette Esterhuysen, Drejtoreshen Ekzekutive te Shoqates per Komunikime Progresive (APC).

Ne interviste, Esterhuysen diskuton rendesine e ngjarjeve te tilla si Forumi WSIS per APC dhe per shoqerine civile ne pergjithesi, botimin e Raportit GISWatch 2011, rreth rendesise se historive kombetare dhe...

Emiljan Dyrmishi
24/05/2020 - 17:07

Konferenca Nderkombetare "Liria dhe Privatesia ne internet", organizuar nga Fondacioni Metamorfoza nga Maqedonia dhe Instituti Nderkombetar per te Drejtat e Njeriut dhe Paqe nga Caen, France, arriti ne perfundimin e saj me 22 maj 2012, me nje debat per mediat sociale si territor i lire falas.

Emiljan Dyrmishi
23/05/2020 - 08:13

Ne daten 21 Maj 2012 ne Shkup u hap konferenca nderkombetare : Liria dhe Privatesia ne Internet, e organizuar nga Fondacioni Metamorfoza nga Maqedonia dhe Instituti Nderkombetar per te Drejtat e Njeriut dhe Paqe  nga Kana e Frances.

Emiljan Dyrmishi
14/05/2020 - 15:54

Kater shoqata Franceze kane vendosur qe te hedhin ne gjyq kompanine Google per sugjerimet e saj automatike per fjalen “Hebre” kur kerkohet ne internet per emrat e disa personaliteteve te caktuara Franceze.

...

Emiljan Dyrmishi
14/05/2020 - 15:30

Ne 8 Maj 2012, Hollanda miratoi ligjin per nje internet te sigurte dhe te hapur. Eshte vendi i pare ne Europe qe implementon neutralitetin ne Internet ne legjislacionin e saj te brendshem. Ajo miratoi kufizime per mbrojtjen e perdoruesve ndaj shkeputjes se lidhjes dhe pergjimeve nga ofruesit e internetit. Levizja per te Drejtat Dixhitale Bits of Freedom i ben thirrje edhe vendeve te tjera qe te ndjekin shembullin...

Emiljan Dyrmishi
08/05/2020 - 16:16

 

Produktet e demtuara me dashje jane ato produkte qe nuk i lejojne perdoruesit e tyre per lirine e plote te perdorimit te ketyre produkteve, te tilla si produkte qe permbajne komponente te menaxhimit te te drejtave digjitale (DRM). Ju duhet te keni takim me te afert me disa produkte te tilla, por gjithepranishmeria e tyre ka rezultuar ne nje situate ne te cilen ato nuk jane perceptuar me te vertete si...

Emiljan Dyrmishi
31/03/2020 - 21:26

Dokumenti percakton 10 parime dhe te drejta qe sigurojne bazat e administrimit te internetit. 10 parimet dhe te drejtat e internetit jane pergatitur nga Koalicioni Dinamik i Te drejtave dhe parimeve te Internetit (IRP), nje rrjet i hapur njerezish dhe organizatash qe punojne ne fushen e mbrojtjes se te drejtave te njeriut ne mjedisin e internetit.

Search

Archive

Linux za sve

  • Zorin OS Lite recenzija
  • Dostupna je Mageia 2
  • Zato što možemo – Akcijska rasprodaja Indie igara
  • Gimp 2.8 tečaj treći dio – Odabir pojedinih elemenata slike
  • Objavljen Linux Mint 13 “Maya”, dostupan s MATE i Cinnamon grafičkim sučeljima

Abras media-bhs

  • Kultur Shock - 70 godina od antifa ustanka u BiH
  • Bilježnica Robija K.: Gospodarski rast
  • Ko stoji iza najvećeg cyber napada, Flame?
  • Završeno snimanje dugometražnog filma "Cure"
  • Irak: Otkriveno 40 antičkih nalazišta


DSDS 2012