Text Size

FLOSS

Emiljan Dyrmishi
04/04/2020 - 07:50

Ne 31 Mars, u mbajt ne Sarajeve MozCoffee i pare, i organizuar nga  Aleksandar Savić, Vullnetar i Mozillas dhe perfaqesues per Bosnje-Hercegovinen. Nga 20 persona te rregjistruar fillimisht, 16 prej tyre moren pjese ne MozCoffee dhe u kenaqen me ngjarjen dhe surprizat qe organizatori kishte pergatiur per ta.

Emiljan Dyrmishi
16/02/2020 - 11:38

Sot, 16 shkurt, ne dyqanin e librave 'BuyBook' ne Sarajeve ne oren 19, Floss-BiH do te mbaje Festimet e dites vjetore te Kodit, per te promovuar Akademine Kod tek qytetaret e Sarajeves.

Emiljan Dyrmishi
07/02/2020 - 11:36

 

Ditet e fundit te muajit Janar, Flossk Kosova ka perfunduar nje projekt ne lidhje me Hartografimin e institucioneve/objekteve publike ne Kosove, projekt i cili eshte mbeshtetur nga UNICEF Innovations Lab.

Emiljan Dyrmishi
18/01/2021 - 16:18

FLOSSTalk qe tash e tutje pritet te jete e zakonshme nga FLOSSK qe te Enjten me daten 29.12.2020 solli ne Prishtine nje ligjerate nga Betim Deva me temen, “Adaptimi i sistemit operativ Android”.

Betim Deva, i cili me profesion eshte programmer me pervoje nga Prishtina dhe me Master ne Shkenca Kompjuterike nga Universitetit Shteteror i Arizonas, ndahu eksperiencen e tij shumevjecare me audiencen e pranishme prej rreth 30 pjesemarresve, ashtu sic tregon edhe titulli i ligjerates, Zoti...

Denis Kajic
18/05/2020 - 13:24

Richard Stallman, guru i softuerëve të lirë dhe të hapur, i cili filloi zhvillimin e sistemit operativ GNU në 1984, do të mbajë seminar me temën "E drejta e autorit vs Shoqërisë", më 19 maj, 2010, në Universitetin Ndërkombëtar të Burch-it në kampusin Ilixha në Sarajevë.

Search

Archive

Linux za sve

  • Zorin OS Lite recenzija
  • Dostupna je Mageia 2
  • Zato što možemo – Akcijska rasprodaja Indie igara
  • Gimp 2.8 tečaj treći dio – Odabir pojedinih elemenata slike
  • Objavljen Linux Mint 13 “Maya”, dostupan s MATE i Cinnamon grafičkim sučeljima

Abras media-bhs

  • Kultur Shock - 70 godina od antifa ustanka u BiH
  • Bilježnica Robija K.: Gospodarski rast
  • Ko stoji iza najvećeg cyber napada, Flame?
  • Završeno snimanje dugometražnog filma "Cure"
  • Irak: Otkriveno 40 antičkih nalazišta


DSDS 2012