Text Size

E-democracy

Emiljan Dyrmishi
13/04/2020 - 14:33

Ne 10 Prill ne Qendren Mediatike te Beogradit, u lancua websiti i rrjetit te aktivisteve Baterija.org . Rrjeti dhe portali i ri ka qellim qe te lehtesoje dhe promovoje perfshirjen e te rinjve ne jeten politike ne Serbi, per te motivuar te rinjte qe te mos dorezohen per ndryshimet e deshiruara ne ambientin e tyre, per te rritur ceshtjet dhe voten per vlerat qe ata i quajne te rendesishme.

Emiljan Dyrmishi
23/02/2020 - 12:48

Llogaridhenia politike dhe teknologjite e reja ishin subjektet kryesore te Konferences 3 ditore POINT , te mbajtur javen e shkuar ne Sarajeve. Konferenca ofroi nje vendtakim per takimin e pjesmarresve rajonale, me se shumti perfaqesues te Organizatave te Shoqerise Civile, qe shfrytezuan mundesine per te prezantuar projektet e tyre per te perdorur teknologjite per te arritur ndryshime pozitive shoqerore.

Emiljan Dyrmishi
07/02/2020 - 10:30

Konferenca rajone POINT (Pergjegjesia politike dhe Teknologjite e reja) do te mbledhi ne Sarajeve nga 16-18 Shkurt 2012, organizata te shoqerise civile nga shtate vende te Europes Juglindore qe punojne intensivisht ne zonen e perdorimit te teknologjive te reja.

Emiljan Dyrmishi
24/01/2021 - 21:19

Instituti per Komunitete te Qendrueshme i Serbise (ISC), ka leshuar nje Kerkese per Aplikime per projekt propozime nga Organizatat e Shoqerise Civile per futjen e metodave dhe inovacionet e temave, burimeve per trajtimin e problemeve te rendesishme sot ne Serbi. Grantet do te jepen per propozimet kreative qe fuqizojne qytetaret qe te angazhohen ne ndryshime kuptimplota qe ndikojne ne komunitetet e tyre.

Search

Archive

Linux za sve

 • Zorin OS Lite recenzija
 • Dostupna je Mageia 2
 • Zato što možemo – Akcijska rasprodaja Indie igara
 • Gimp 2.8 tečaj treći dio – Odabir pojedinih elemenata slike
 • Objavljen Linux Mint 13 “Maya”, dostupan s MATE i Cinnamon grafičkim sučeljima

Abras media-bhs

 • Kultur Shock - 70 godina od antifa ustanka u BiH
 • Kupovina glasova u Federaciji BiH
 • Sindikat policije i Vlada BPK-a bez dogovora
 • SIPA nema novca za borbu protiv kriminala
 • Android dominira tržištem pametnih mobilnih telefona


DSDS 2012


Vita - europe

 • Yet another lost generation?