Text Size

Maqedoni

Dejan Georgievski
28/08/2020 - 12:19

Fronti për liri të të shprehurit kërkon nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, t’i tërheq nga procedura ligjet e propozuara: ligjin për mediat dhe ligjin për shërbime mediale audio dhe audiovizuale , pasi që përmes tyre në mënyrë shtesë do të rrezikohet liria e të shprehurit në Maqedoni, veçanërisht me përfshirjen e paarsyeshme të mediave të shtypit dhe atyre në internet me rregullativa të reja....

luan
04/07/2020 - 23:41

Roberto Beličanec (1972 – 2003), anëtari dhe kryetari i përbërjes së parë të bordit drejtues të Fondacionit OneWorld – platforma për Evropën Juglindore, mik i yni, shok dhe bashkëluftëtar, ka ndërruar jetë, pas një sulmi të rëndë në zemër shtunën e kaluar, më 29 korrik 2013.

luan
04/07/2020 - 07:49

Aksioni i të Rinjve Rajonal Kundër Diskriminimit dhe Militarizmit organizoi “Shkollën E Dytë Verore Rajonale 2013” ndërkombëtare për herën e dytë me radhë, e cila u mbajt në Krushevë, Maqedoni, prej 23 deri më 29 qershor, 2013.

luan
03/06/2020 - 09:10

Qindra qytetarë iu përgjigjen thirrjes së bërë nga një grup i organizatave të shoqërisë civile dhe dolën në një protestë paqësore para Kuvendit të Maqedonisë më 29 maj, duke kërkuar që ndryshimet e propozuara në Ligjin për Abortin të cilat u paraqitën për procedura të shpejta të miratimit të tërhiqen nga rendi i ditës së seancës të asaj dite të Kuvendit.

Dejan Georgievski
30/05/2020 - 16:31

Kjo është pjesa e dytë e analizës, në lidhje me trendet në sferën e mediave për të injoruar problemet e personave me aftësi të kufizuara, e shkruar nga eksperti për të drejtat e njeriut, Zharko Trajanovski, analizë kjo e cila fillimisht u publikua në ueb-blogun mediumi.kauza....

Dejan Georgievski
30/05/2020 - 12:21

Qendra për zhvillimin e mediumeve (QZHM) të hënën, më 27 maj 2013, në konferencën me temë “E ardhmja e rregullimit të mediave në Maqedoni”, e prezantoi Analizën e Projektligjit për media dhe shërbime audiovizuale të mediave, e përgatitur në kuadër të programit të USAID-it për reforma në kornizën ligjore në sferën e mediave dhe mediave të përgjegjshme.

Dejan Georgievski
29/05/2020 - 05:32

Përdorimi i terminologjisë së respektueshme ndaj personave me aftësi të kufizuara është një sfidë e veçantë etike, sepse fjalët fyese mund të krijojnë ndjenjën e përjashtimit apo dëbimit, shkruan eksperti për të drejtat e njeriut, Zharko Trajanovski në analizën e cila fillimisht u publikua në ueb-blogun mediumi.kauza.mk. Më poshtë vijon pjesa e parë e analizës së tij.

Search

Our initiatives

13 Parine

APC NEWS

  • The government and the Association of Internet Providers block access to websites in Ecuador
  • Ending digital exclusion: Why the access divide persists and how to close it
  • Joint statement to Brazilian congress: Drop dangerous cybercrime bills
  • APC's reflections on the 2015 Internet Governance Forum: 10 years and looking forward
  • APC condemns undermining of democracy in Brazil

Ženska posla

  • Dan vidljivosti transrodnih osoba
  • Vlasti peru ruke od ženskih problema
  • Neka nam živi 8. mart!
  • Hollaback BiH: Dosta nasilja!
  • Beyoncé, “Beyoncé” i ja