Text Size

Kroaci

luan
16/05/2020 - 10:09

Sot, më 15 maj 2013, Shoqata GONG tërhoqi vërejtjen se Kroacia sërish po përballet me rrezikun e dështimit të kalimit të testit të transparencës së financimit të reklamimit të partive politike për zgjedhjet në pritje lokale 2013, për shkak të zbatimit të pamjaftueshëm të Ligjit për financimin e fushatave politike.

luan
04/04/2020 - 09:21

Komisioni Shtetëror Zgjedhor ka adresuar raportin e dorëzuar nga shoqata GONG i cili e ngarkon Stribor Jurcicin, menaxher i përgjithshëm i kompanisë Pegaz Auctoritas nga Zagrebi, me një tentim për të blerë votat për Zgjedhjet e ardhshme për Parlamentin Evropian në Kroaci tek Zyra Komunale e Prokurorit të Shtetit në Zagreb.

Emiljan Dyrmishi
28/05/2020 - 14:19

Dubravka Bevandić, kreu i Departamentit te te Drejtes per Akses ne Informacion ne Agjencine per Mbrojtjen e te Dhenave Personale (APPD), tha ne nje konference per shtyp me 24 Maj 2012, ku APPD paraqiti Raportin e saj vjetor per zbatimin e te drejtes per akses ne informacion ne vitin 2011, qe dhenia e informacionit duhet te jete nje prioritet per organet e qeverisjes dhe administrates publike dhe i qortoi...

Emiljan Dyrmishi
25/05/2020 - 13:10

Rrjeti Akademik dhe Kerkimor Kroat CARNet organizon nje tryeze te rrumbullaket me teme "Politikat Institucionale te Institucioneve te Arsimit ne Kroaci per Perdorimin e Mediave Sociale ne Arsim", ne 31 maj 2012, (aktiviteti fillon ne oren 13:00 ), ne ambientet e CARNet dhe tek Qendra Kompiuterike e Universitetit Srce ne Zagreb (J. Marohni rr. 5).

 

Emiljan Dyrmishi
07/05/2020 - 16:47

Ministri Kroat i Puneve te Jashtme dhe per ceshtjet Europiane Vesna Pusić denoi te Premten e shkuar ne debatin parlamentar per Raportin e Zbatimit te Asistences per 2010, ngjarjet e ndodhura ne 1 Maj ne Skabrinje, ku banoret e ketij qyteti protestuan ne vend strehimet e familjeve rome qe jane vendosur ne lagjen e tyre.

Emiljan Dyrmishi
13/04/2020 - 12:44

Ministria e Brendshme Kroate ka marre masa per te bllokuar mbledhjen e planifikuar te grupeve Neo Naziste ne Zagreb, sic konfirmoi edhe Kryeministri Zoran Milanovic ne nje mbledhje qeveritare.

Milanović tha se ky vendim per te ndaluar ngjarjen u morr nga nje numer i madh arsyesh politike te ditura boterisht dhe nga ata "qe nxisin veprimet e grabitjes" e qe mund te vizitojne Kroacine si turiste, por jo si aktiviste politike. Ai tha se autoritetet nuk do te lejojne te tilla...

Emiljan Dyrmishi
10/04/2020 - 20:50

Akademia Politike e Partise Popullore Kroate (HNS) anoncoi te Premten, me 6 Prill se do te organizohet nje seri tryezash diskutimi nga ajo, ne muajt e ardhshem, me temat e azilit, te drejtat dhe sfidat e diskriminimit te komunitetit LGBT, sistemit te edukimit, ne pergjigje te nevojave te forcimit te te gjitha te drejtave te minoriteteve, azil kerkuesit ne Kroaci, dhe grupet etnike, gjinore te ndryshme.

Our initiatives

13 Parine

APC NEWS

  • Internet rights at the Human Rights Council 35th session
  • APC celebrates Africa Day with roundtable addressing human rights and the internet
  • Access and Power: APC at the Stockholm Internet Forum 2017
  • What is the relationship between access and power? APC at the Stockholm Internet Forum 2017
  • Did Facebook finally figure out that consent is more important than nipples?