Text Size

News ...

Në një tryezë të organizuar nga Shoqata e të Verbërve të Kosovës, ku morën pjesë edhe deputetë nga Kuvendi i Kosovës dhe përfaqësues nga Shoqata e të Verbërve të Shqipërisë, u diskutua pjesëmarrja e të verbërve në proceset vendimmarrëse në Kosovë, raporton Koha.net. Sinan Tafaj, kryetar i shoqatës së të verbërve në Shqipëri, theksoi problemet që të verbrit hasin duke filluar nga pjesëmarrja në...
Lëvizja FOL ka publikuar të hënën raportin analitik “Tatimi në Pronë në Komunat e Kosovës”. Në këtë raport analizohet shkalla e inkasimit të tatimit të faturuar në pronë nga ana e komunave të Kosovës si dhe rëndësia e këtij inkasimi për qëndrueshmërinë financiare të komunave. Kenan Tora nga Lëvizja FOL tha se “ky raport është përgatitur duke u bazuar në të dhënat mbi inkasimin e tatimit të...
Në raportin vjetor “Liria në botë 2014” të organizatës Freedom House, Kosova klasifikohet në mesin e vendeve “pjesërisht të lira”, me ç’rast në kategorinë e të drejtave politike vlerësohet me notën 5, ndërsa në atë të lirive civile me 4. Në krahasim me raportin e vitit të kaluar Kosova ka mbetur në vlerësimin e njëjtë. Nota 1 paraqet shkallën më të mirë, ndërsa nota 7 atë më të dobët. Në raportin...
Organizata joqeveritare Syri i Vizionit nga Peja të enjten ka mbajtur konferencën me temën “Qytetaria Aktive” ku ka publikuar edhe një raport përmbledhës mbi punën qe ka bërë në fuqizimin e mbi qytetarinë aktive. Konferenca është mbajtur në Prishtinë, ku kanë marrë pjesë përfaqësues të MAPL-së, Asociacionit të Komunave të Kosovës, Komunat e Rrafshit të Dukagjinit, shoqëria civile dhe përfaqësues...
Qeveria e Kosovës, në mbledhjen e së mërkurës, ka miratuar vendimin për themelimin e Grupit Këshillëdhënës dhe Koordinues në nivelin Nacional të Republikës së Kosovës për të drejtat e komunitetit LGBT (Lesbike, Gej, Biseksual dhe Transgjender). Po ashtu u tha se ky Grup Këshillëdhënës dhe Koordinues për të drejtat e komunitetit LGBT themelohet me qëllim që të krijohet një partneritet dhe...
Versioni maqedonas i platformës maptheviolence.net u lansua më 6 dhjetor 2013 në Veles, në kuadër të fushatës rajonale "Take Back the Tech", e cila është pjesë e Fushatës Globale të 16 Ditëve të Aktivizimit. Në njërën nga punëtoritë FTX në Veles (Foto: Predrag Voštinić)Lansimi u bë në kuadër të (Shkëmbimit Teknologjik Feminist) Feminist Tech Exchange – FTX që organizata me zyra në Veles...
Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut - Kosovë (YIHR KS) dhe aktivistët e saj, me rastin e 10 dhjetorit - Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut, në mesditën e së martës organizuan një aksion simbolik, përmes të cilit kërkuan zbardhjen e fatit të personave të pagjetur në Kosovë. Në këtë aksion, para ndërtesës së Qeverisë së Kosovës dhe ekranit jofunksional që zëvendësoi fotografitë e...
Përfaqësues të institucioneve të Kosovës, Avokati i Popullit, punonjës të policisë dhe organizatave që merren me mbrojtjen e të drejtave të grave, kanë bërë thirrje për ndalje të dhunës ndaj grave. Thirrjet i kanë lansuar të hënën në një konferencë që është mbajtur në Prishtinë, ku kanë përmbyllur fushatën e ndërgjegjësimit “16 ditë të aktivizimit kundër dhunës ndaj gruas” në kuadër të Programit...
Në prani të shumë gazetarëve, përfaqësuesve të institucioneve të Kosovës, ambasadorit norvegjez dhe përfaqësuesve të UNDP-së, u ndanë sot shpërblimet për storiet më të mira me temë korrupsionin për vitin 2013. Kjo ngjarje, tanimë tradicionale, mbahet për të nderuar përpjekjet e palodhshme të gazetarëve për të deklaruar publikisht çështjet korruptive dhe për të shënuar 9 dhjetorin, Ditën...
Instituti Demokratik i Kosovës (KDI)/Transparency International Kosova (TIK), me rastin e ditës ndërkombëtare kundër korrupsion (9 dhjetor), ka organizuar një tryezë diskutimi me temën “Si e gjen Kosovën dita ndërkombëtare kundër korrupsionit”, me qëllim të diskutimit të efikasitetit të institucioneve publike në luftën kundër korrupsionit. Pjesëmarrësit kanë vlerësuar se edhe më tej ka mungesë të...

Search

Our initiatives

13 Parine

APC NEWS

  • Internet rights at the Human Rights Council 35th session
  • APC celebrates Africa Day with roundtable addressing human rights and the internet
  • Access and Power: APC at the Stockholm Internet Forum 2017
  • What is the relationship between access and power? APC at the Stockholm Internet Forum 2017
  • Did Facebook finally figure out that consent is more important than nipples?

Ženska posla

  • Prva godina Škole LGBTI aktivizma!