Text Size

Ekipi yne

Printer-friendly versionPrinter-friendly versionSend by emailSend by email

Owpsee perbehet nga nje ekip profesionistesh te perkushtuar dhe aktivistesh te shoqerise civile, ajo funksionon si nje organizate horizontale, ku rolet ligjore jane emeruar ne nje logjike funksionale. Te gjitha vendimet relevante me menaxhimin organizativ dhe strategjik jane diskutuar se bashku.

Fusha e Manaxhimit

valentina (hvale) pellizzer, manaxhere e pergjithshme dhe drejtuese - valentina.pellizzer(at)oneworldsee.org - , aktiviste feministe, emigrante, shkrimtare / blogere qe nga prilli i 2006 drejtoreshe ekzekutive e owpsee. Ne vitin 1994 shkoi ne Rijeke, Kroaci per te menaxhuar nje projekt lehtesues ne bashkepunim me organizatat e grave vendore per mbeshtetjen e personave te zhvendosur dhe te refugjateve. Kjo pervoje ishte nje pike kthese dhe une qendrova ne Ballkanin Perendimor per koordinimin e programeve te ndihmes dhe, me vone per programet e zhvillimit ne Kroaci, Shqiperi, Maqedoni, Kosove, Bosnje Hercegovine, ku une jetoj qe nga shtatori 1999. Radhen e dyte ne 2003, duke e lene boten nderkombetare te zhvillimit leviza drejt nje eksperience lokale inovative qe eshte sot platforme owpsee. Ne nente vitet e fundit pasionet e mia: Politika, rezistenca aktive dhe interneti me kane udhezuar qe te ndertoje njohurite e mia dhe praktikat rreth nderlidhjes se grave / gjinive dhe TIK; avokimit dhe politikave per T.I.K dhe kerkimet sociale.


Si nje perdoruese aktive dhe avokate e FLOSS dhe Commons kam filluar rrjetin praktikues te Digital Story Telling (DST) per transformimin ne Evropen Juglindore, dhe te lehtesoje DST ne Itali dhe Pakistan, te kontribuoje per zhvillimin, lokalizimin dhe zbatimin ne media te trajnimeve ICT per qytetaret / gazetaret avokues, raportimin e diversitetit, sigurise online. Autore e raporteve vjetore Global Information Society Watch (2007-11) dhe European Social Watch (2009-10) ne Bosnje-Hercegovine.
Ne kohen time te lire me pelqen te studioj dhe ne kete menyre kam kryer disa kurse mbi legjislacionin e programeve ne internet (2004); Metodologjia e Vleresimeve Gjinore (GEM) 2008; Diplomacia Shume aktoriale (2009), politikat e TIK, Qeverisja ne Internet, Votimi dhe Pjesemarrja elektronike (Fondacioni 2010-11), eLeadership eInclusion 2010. Si anetare eZena Zenama (BiH) une kam koordinuar dhe drejtuar Kursin e studimit per Gravte ne 2010-11. Aktualisht sherbej pro bono si zevendes-kryetare ne organizaten globale te shoqerise civile dhe Shoqates per komunikime progresive, dhe Akcija Gradjan nje organizate me baze ne Bosnje-Hercegovine. E ardhmja: Angazhimet qe kam ne mendje jane: zenskaposla.ba, studime online per feminizmin, binjaket e mi, partneri im, familja ime, miqte e mi dhe vetja ime!

valida hromadžić, sektori i finances dhe administrimitvalida.hromadzic(at)oneworldsee.org

Fusha e Programeve

dejan georgievski, informacionet dhe njohurite - dejan.georgievski(at)oneworldsee.org Lindur ne 1971. Vitet e formimit i ka kaluar ne qytetin e tij te origjines, Shen Nikola, aty ku ka perfunduar shkollen fillore dhe te mesme. Ndjekja rock-ut dhe sporteve prejt tij, flloi te deshtone pa fat. Ne vend te tyre ai fitoi nje diplome ne Gjuhen dhe Letersine Angleze. Ne moshe te hershme ka patur ide revolucionare globale por me vone ka rishikuar pozicionin e tij dhe u be me social-demokrat. Ka punuar per fuqite imperialiste per nje numer te madh vitesh, por u arratis nga kjo situate me sukses, dhe u shperngul ne jeten me pak fitimprurese, por me shume te kenaqshme ne fushen e gazetarise qytetare. Pelqen bandat amerikane dhe filmat kung fu. Mund te shihet duke shetitur rreth Shkupit dhe Shen Nikoles mbi biçikleten e tij, ose me makinen e tij rreth Ballkanit. Ka jetuar ne Sarajeve per disa vjet. Tani jeton dhe punon ne Shkup, por do te levize perseri, nese do te kete arsye per ta bere kete,po ashtu edhe hapesire te mjaftueshme per kitarat e tij.

sejla dizdarević, pergjegjese per median dhe komunikimin - sejla.dizdarevic(at)oneworldsee.org Sipas ores diellore, une jam lindur ne prill 1977. Per mua, qe shpesh ndjehem ndryshe, nganjehere ndjej se ka kaluar shume kohe dhe nganjehere me pak. Une kam filluar te punoj si gazetare e radios ne Sarajeve ne vitin 1993, dhe qendrova ne radio deri ne vitin 2003. Pastaj, ne kerkim te nje jete me te mire, une kam punuar per organizata te ndryshme nderkombetare, dhe kam zbuluar "ate qe une dua te jem kur te rritem" vetem pese vjet me pare. Rrethanat e punes me cuan qe te mesoje aftesite themelore te dizajnit grafik, dhe sot une bej jetesen time me te dhe kjo gje me pelqen. Perveç dizajnit, nga ana profesionale une jam e interesuar rreth internetit, si nje mjet mediatik dhe si nje mjet marketingu. Ne punen time tek owpsee, une kam ardhur per te njohur shume njerez te medhenj qe luftojne per çeshtjet dhe besimet e tyre, dhe kjo eshte pervoje e madhe per 'dezinfektimin' tim, qe shpesh eshte frymezues. Ne kohen time te lire, une mund te shikoj episodet e Star-Trek dhe shume seriale te tjera "'deri ne fund".Gjithashtu une e kaloj kohen time ne natyre, me miqte e mi, dhe sidomos kohet e fundit, ajo qe me pelqen me shume eshte qe te qendroj me nipin tim. Endrra ime i fundit eshte qe te levize ne Australi, ose te pakten ne Korcula (dhe te kem kopshtin tim, pemet e ullinjve, nje vresht te vogel, varke ....).

 

denis kajić, permbajtja dhe rrjetet - denis.kajic(at)oneworldsee.org Pavaresisht bindjes se forte te tij personale se koha e sakte nuk ekziston,dokumente zyrtare pohojne se ai ka lindur me 14 Mars 1974, ne Mostar.
Ai ishte ne klasen e dyte kur mesuese Zejna i tha -
"helmet e forta mbahen ne shishe te vogla". Ai mbajti nje armiqesi te vazhdueshme me sistemin e arsimit deri ne fund te arsimit te tij jo te lavdishem. Ai u kthye ne nje punk-rocker ne moshen 14 vjecare (komplet me nje Mohawk:)), nje moment qe ai e konsideron nje pike kthese te zhvillimit te tij si person.
Anti-autoritarst!Pervoja e luftes e ktheu ate ne nje dezertor dhe anti-militarist te bindur. Pas luftes, kaloi disa vite ne Sardenje (Itali), ku punoi ne-sera (ne dimer) dhe ne hotele (ne vere).Kur ishte ne Itali ai u prezantua me teorine dhe praktiken e anarkizmit qe ai e pranoi menjehere si botekuptimin e vet politik. Ne fund te viteve 1990, u kthye ne Mostar dhe u bashkua me iniciativat sociale lokale (Škart Art, Mifoc, Fushata per ndergjegjesimin dhe kundershtimet, Abrašević, etj) dhe ka marre pjese ne iniciativat anarkiste ne Ballkan.Parate qe kurseu ne Itali i mjaftuan vetem sa per te blere nje Renault 5 te perdorur dhe nje kompjuter. Ai hyri ne web dhe shume shpejt u "perpi i teri" nga interneti. Ai eshte i njohur thenien e tij lidhur me kete çeshtje: "Une e dua kompjuterin tim, sepse ai eshte vendi ku te gjithe miqte e mi jetojne".Ai harxhon mesatarisht tete deri ne dhjete ore ne dite perpara nje kompjuteri. Ai shkruan, punon dhe perhap propagande. Kur nuk ulet perpara kompiuterit, ai eshte me siguri eshte duke gatuar apo medituar. Ne muajt e veres, ai kultivon perime – organike, natyrisht - ne parcelen e tij te tokes. Ai eshte i perfshire ne nje marredhenie te lumtur monogame. Nese mendoni se ketu eshte harruar per t'u thene diçka tjeter , ndjehuni te lire te bashkengjitni ndonje nga stereotipat klasike qe lidhen me kete personi dhe ju nuk mund ta humbisni kete rast. Jeton dhe punon ne Sarajeve. Ai do te donte te jetonte dhe punonte ne Istria.


emiljan dyrmishi, permbajtja dhe rrjetet - emiljan.dyrmishi(at)oneworldsee.org .Anetari me i vogel i ekipit oneworldsee.org. Kam lindur ne 13 Shtator 1989 qytetin e vogel juglindor Shqiptar te Permetit. Ne 2009 perfundova me sukses Shkollen e Mesme Teknike Ekonomike ne specialitetin Agjent Turistik dhe ne Korrik 2012 pres qe te marr Diplomen Bachelor ne Drejtesi. Si i pasionuar pas internetit, gjate ketyre viteve kam ndjekur nje nga hobit e mi, leximin online, kryesisht te enciklopedive. Kam fituar ne disa Quizze Televizive nga fusha te pergjithshme te njohurive. Jashte linje (Off line) kam ndjekur kurse te shumta trajnimi, konferenca studimore te cilat kane kontribuar ne rritjen e nivelit tim te njohurive per te drejtat e njeriut, zhvillimin e demokracise, te drejtat qytetare, drejtesise dhe ligjeve, pjesmarrjes se te rinjve dhe politikave rinore, etj. Qe nga 2011 jam aktiv ne Institutin Eunacal (www.eunacal.org) si koordinator i faqes se web 2.0 per Klubet e Ligjerimit Politik te studenteve, dhe ne Gusht kam filluar te punoj per Owpsee. Kombinimi i njohurive te thella qe kam per Hardwaret & Softwaret, ne menyre te vecante per programet multimediale, kerkimi ne internet, komunikimi direkt dhe jo direkt me kane ndihmuar qe te jem pika e komunikimeve dhe rrjetit per edicionin ne gjuhen shqipe te oneworldsee.org.

leila šeper, Fushata TakeBackTheTech dhe rrjetet - leila.seper(at)oneworldsee.org

vladimir vasic, zhvillimi dhe mirembajtja teknike - vladimir.vasic(at)oneworldsee.org

Koleget dhe Bashkepuntoret

predrag voštinić, informacionet dhe njohurite - predrag.vostinic(at)oneworldsee.org ne owpsee qe nga fillimi i saj, eshte thelbi i zhvillimit te kurrikulave te trajnimit dhe transferimi i njohurive te organizates eshte fale te kaluares se gjate te tij ne media (radio B92 - Beograd, ANEM ...), dhe aktivitetet e lidhura me faqen e web-it qe datojne qe nga ditet e hershme te internetit. Trajner per median per me me shume se 11 vjet pervoje, si dhe ekspert per raportimet dhe prezantimet ne media, ka komunikimin e jashtem dhe Marredheniet me Publikun-PR si prioritet te tij te dyte.

Ekspert i Keshillit te Evropes per diversitetin ne media. Foles kryesor ne shume konferenca, konsulenca komunikimi ne shume organizata e institucione fitim prurese dhe jo-fitimprurese, referues per ceshtje te lidhura me internetin, mediat dhe te drejtat e njeriut (OSBE, Eurocities - Wienna, Media Diversity Institute - Londer etj.)

vildana muslic, koordinatore ne Qendren Rinore Ilovaca vildana.muslic(at)oneworldsee.org Une quhem Vila, dhe jam po aq e mire sa 'zana mbretereshe' (Vila ne gjuhen Boshnjake do te thote 'Zane') ... Kam lindur ne Alidžun (hyrja e veres ne traditen lokale), ne 9 Gusht 1988. Persa i perket formaliteteve te zakonshme, une kam shkuar ne shkollen fillore si nje femije i qete dhe i sjellshem, dhe kam qene ne rregull per nje nxenese ne shkollen e infermierise. Une studioj per drejtesi dhe me shume shpresa duhet te diplomohen shume shpejt ... Une kam qene konservatore per shumicen e jetes sime. Ne kete moment, une jam pak me shume liberale, disa do te thone "u zhvillua nga fati" ... Jam krenare qe jam nje vajze muslimane!
Une jam teper e zgjuar, komunikuese, e shoqerueshme, dhe nuk behem merak per gjerat e tjera dhe veprimet e mia. Tipike kolerike, mund te thuhet.... Une punoj ne Qendren Rinore, nje pune me femije. Jam drejtuesja e Qendres Lokale Rinore , e perbere nga nje numer vendesh te bordit, etj .. Tani, per diçka te nje rendesie te madhe: Une jam shume e dashuruar tani!...Ahh, vetem nje gje tjeter shtese: - DASHURIA eSHTe GJITHCKA QE JU NEVOJITET!

luan ibraj - luan.ibraj(at)oneworldsee.org

Per me informacione shkruani ne : info(at)oneworldsee.org ose na gjeni ne Skype me emrin: owpsee.foundation

Share this

Botimet gjuhësore

Search

Our initiatives

13 Parine

APC NEWS

  • The government and the Association of Internet Providers block access to websites in Ecuador
  • Ending digital exclusion: Why the access divide persists and how to close it
  • Joint statement to Brazilian congress: Drop dangerous cybercrime bills
  • APC's reflections on the 2015 Internet Governance Forum: 10 years and looking forward
  • APC condemns undermining of democracy in Brazil

Ženska posla

  • Dan vidljivosti transrodnih osoba
  • Vlasti peru ruke od ženskih problema
  • Neka nam živi 8. mart!
  • Hollaback BiH: Dosta nasilja!
  • Beyoncé, “Beyoncé” i ja