Text Size

Gruaja dhe Shoqeria: Nga linjat e para te Revolucionit nen çizmet e ushtareve

Printer-friendly versionPrinter-friendly versionSend by emailSend by email

 

 

Qendra Gruaja dhe Shoqeria nga Sarajeva shprehu solidaritetin dhe mbeshtetjen e saj te plote me grate qe protestuan kunder dhunes brutale te ushtruar ndaj grave protestuese gjate protestave te fundit kunder autoriteteve ushtarake ne sheshin Tahrir ne Kajro.

 

 

Egipatski vojnici hapse i tuku ženu na protestima na Trgu Tahrir u Kairu (Foto: Reuters)

Ushtare Egjiptian duke arrestuar dhe rrahur nje protestuese pa ndjenja ne sheshin Tahrir (Foto:Reuters)

 

"Pavaresisht nga fakti se ato qendruan ne linjen e pare te revolucionit qe hodhi poshte Hosni Mubarak, dhjete muaj me vone, bota shikon nje video qe tregon se si policet kapin, rrahin dhe u heqin rrobat protestueseve femra dhe ushtaret perdorin shkopinj pwr te rrahur nje grua derisa e shtrijne pa ndjenja ne toke,nje ushtar qe e gjuane ate mbi gjoksin e saj te ekspozuar ", thote Gruaja dhe Shoqeria ne nje deklarate per median te leshuar dje, 21 dhjetor 2011 dhe e nenshkruar nga Nada Ler Sofronić.

Qendra Gruaja dhe Shoqeria gjithashtu vuri ne dukje faktin cinik se po behemi deshmitare te pamjeve te tilla te tmerrshme vetem disa dite pas perfundimit te 16 diteve te aktivizmit te fushates globale kunder dhunes me baze gjinore.

Share this