CivicIT

EngageMind

Digitalni Tip

5 Nasilje nad ženama
Unutar kampanje Ujedinjenih nacija „Muškarci udruženi protiv nasilja nad ženama“ u BiH je osnovana Liga pravih muškaraca.

Take back the tech!

MapIT! - reports
Ženska posla
  • Dan vidljivosti transrodnih osoba
  • Vlasti peru ruke od ženskih problema
  • Neka nam živi 8. mart!
  • Hollaback BiH: Dosta nasilja!
  • Beyoncé, “Beyoncé” i ja

Teme

Internet Prava

EngageMind / Freedom of expression
Qendra për zhvillimin e mediumeve (QZHM) të hënën, më 27 maj 2013, në konferencën me temë “E ardhmja e rregullimit të mediave në Maqedoni”, e prezantoi Analizën e Projektligjit për media dhe shërbime...
EngageMind / Internet prava
Në një debat organizuar nga Qendra për Zhvillimin e Mediave të mbajtur më 22 prill 2013 në Hotelin Holiday Inn në Shkup, komuniteti i mediave në Maqedoni përfundoi se përmbajtjet dhe mënyra e...
EngageMind / Internet prava
Biblioteka online për të drejtat e njeriut me afro 7,000 libra me temën e të drejtave të njeriut është prezantuar dhe hapur zyrtarisht më 15 mars 2013, në Shtëpinë e të Drejtave të Njeriut dhe...
EngageMind / Internet prava
Kronika ditore e një rajoni të vogël (e Ballkanit Perëndimor) është ajo e korrupsionit dhe mitos, thotë Raporti i GISWatch për vitin 2012 “2012 –Interneti dhe Korrupsioni”, i botuar në fund të vitit...
EngageMind / Freedom of expression
Më 30.01.2013, e përditshmja “Vest”, në ueb-faqen e saj në internet vendosi një anketë me titull: “Cila udhëheqëse pa brekë para Gruevskit?”. Sipas sqarimit të redaksisë, anketa ka qenë e inspiruar...