Text Size

Weekly report

luan
29/11/2020 - 09:46

Të hënën e fundit, më 25 nëntor 2013, Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave u shënua në mbarë botën, duke shënuar kështu edhe fillimin e fushatës së “16 Ditëve të Aktivizimit kundër Dhunës Gjinore” e cila do të përfundojë më 10 dhjetor, në Ditën Ndërkombëtare të Drejtave të Njeriut.

luan
10/04/2020 - 09:38

9 prill 2013 - Dita Ndërkombëtare e Romëve është shënuar dje, më 8 prill 2013, në mbarë botën. Më poshtë është një pasqyrim i shkurtër i aktiviteteve të cilat shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Romëve në rajonin e Ballkanit Perëndimor

luan
14/03/2020 - 11:57

Dita Ndërkombëtare e Gruas, 8 Marsi, është shënuar në mbarë botën të premten e kaluar. Në vijim është një pasqyrim i shkurtër i aktiviteteve të organizuara në shtetet e Ballkanit Perëndimor për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Gruas.

Emiljan Dyrmishi
02/05/2020 - 08:43

Sindikatat proteste para Kryeministrise

Konfederata e sindikatave me mbeshtetjen e sindikates se minatoreve, taksisteve, por edhe te organizates politike te te papuneve kane zgjedhur te protestojne para kryeministrise ne 1 Maj e njohur ndryshe ne bote edhe si dita e Punetoreve.


...

Emiljan Dyrmishi
13/04/2020 - 14:12

Te dielen ne 8 Prill, Dita Nderkombetare e Romeve u shenua ne Serbi me nje mbledhje te mbajtur para parlamentit Serb (Skupština), qe konkludoi me qendrimin se shteti ka punuar shume per te permiresuar statusin e Romeve ne vitet e shkuara, me theksin e nevojes per te perfunduar permiresimin e standarteve te lagjeve te varfra Rome e sub-urbane, per akomodimin e pershtatshem e te sigurte te tyre.

Emiljan Dyrmishi
02/04/2020 - 19:59

Autizmi ne Shqiperi dhe ne Kosove

Autizmi ne Shqiperi s’kashifer zyrtare per te prekurit
Ne diten Boterore te Autizmit, 2 Prill 2012, ne Shqiperi nuk ka ende asnje shifer zyrtre per numrin e femijeve te prekur nga autizmi. Por, kete vit mjeket kane dhene alarmin se kjo semundje ka pesuar rritje gjate 10 viteve te fundit.

Emiljan Dyrmishi
07/03/2020 - 09:06

Konferenca nderkombetare per sipermarrjen sociale e mbajtur ne 29 Shkurt dhe 1 Mars 2012 ne universitetitn Kadir Has ne Stamboll te Turqise, mblodhi me shume se 150 praktikues te sipermarrjes sociale, shkollare dhe akademike, perfaqesues te organizatave te shoqerise civile nga vende te ndryshme te Ballkanit perendimor, Turqia, Ukrahina, Gjeorgjia, Gjermania dhe Britania e Madhe per te diskutuar trendet aktuale dhe te ardhshme te sipermarrje sociale ne rajon,...

Emiljan Dyrmishi
23/02/2020 - 12:48

Llogaridhenia politike dhe teknologjite e reja ishin subjektet kryesore te Konferences 3 ditore POINT , te mbajtur javen e shkuar ne Sarajeve. Konferenca ofroi nje vendtakim per takimin e pjesmarresve rajonale, me se shumti perfaqesues te Organizatave te Shoqerise Civile, qe shfrytezuan mundesine per te prezantuar projektet e tyre per te perdorur teknologjite per te arritur ndryshime pozitive shoqerore.

Search

Our initiatives

13 Parine

APC NEWS

  • The government and the Association of Internet Providers block access to websites in Ecuador
  • Ending digital exclusion: Why the access divide persists and how to close it
  • Joint statement to Brazilian congress: Drop dangerous cybercrime bills
  • APC's reflections on the 2015 Internet Governance Forum: 10 years and looking forward
  • APC condemns undermining of democracy in Brazil

Ženska posla

  • Dan vidljivosti transrodnih osoba
  • Vlasti peru ruke od ženskih problema
  • Neka nam živi 8. mart!
  • Hollaback BiH: Dosta nasilja!
  • Beyoncé, “Beyoncé” i ja