Text Size

Security

luan
26/11/2013 - 10:13

“16 Ditët e Aktivizimit kundër Dhunës së Bazuar në Gjini” është një fushatë globale të cilës i bashkohen 1,700 organizata në më shumë se 100 shtete në mbarë botën. Fushata e vitit 2013 zyrtarisht u nis dje, më 25 nëntor, në Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës kundër Grave, dhe do të përfundojë më 10 dhjetor, në Ditën Ndërkombëtarë të Drejtave të Njeriut.

Burra dhe gra në tërë botën i bashkojnë forcat dhe bëjnë thirrje...

luan
11/07/2013 - 16:58

Ka përfunduar protesta e organizatave joqeveritare që protestonin para Kuvendit të Kosovës kundër votimit të projektligjit të amnistisë. Këtë e ka deklaruar njëri ndër organizatorët e protestës, Shpend Kursani.

Sipas tij, ka mbetur në dorën e qytetareve të vendosin se kur do te shpërndahen, ndërsa shton se peticioni do të vazhdojë te nënshkruhet edhe nesër, pavarësisht se kanë marre kërcënime të ndryshme.

luan
13/05/2013 - 13:13

Institucionet janё pёrgjegjёse pёr sigurinё nё Komunёn e Kaçanikut. Ato nuk e kanё pёr detyrё t’i shtrojnё pёr diskutim problemet e sigurisё, por t’i zgjidhin ato. Kёshtu ёshtё thёnё nё debatin me temё: “Siguria publike dhe dukuritё negative nё shoqёri”, tё premten, i organizuar nga forumi i OJQ-ve tё Kaçanikut (FOJK) dhe i mbështetur nga Institucioni Demokraci për Zhvillim (D4D).

Dejan Georgievski
24/07/2012 - 11:46

Apel i përsritur i Civilit me rastin e incidenteve të shpeshtuara gjatë të shtënave festive në Republikën e Maqedonisë. “Ndaloni para se të vritni ndokënd! Të shtënat gjatë festave janë dukuri primitive, e rrezikshme dhe e jashtëligjshme!”

...

Emiljan Dyrmishi
27/06/2012 - 20:24

Qendra per Ndihme Ligjore per Grate e Zenicas shenoi Diten Nderkombetare te Mbeshtetjes per Viktimat e Dhunes, 26 Qershor, me ane te nje Flashmob ne sheshin Alija Izetbegović ne Zenica, perpara kinemase EKran MUltiplex.

Emiljan Dyrmishi
27/03/2012 - 21:34

Rreth 50 te rinj nga Struga, Shkupi, Stip, Veleshta dhe Kercova, anetar te  Forumit te Edukimit per te Rinjte-(YEF) u mblodhen ne Struge ne fundjaven e shkuar ne Struge per nje trajnim per lideret e klubeve te Debatit te YEF, shprehen ne nje deklarate per shtyp ne 11 Mars, shqetesimet rreth valeve te dhunes ndermjet te rinjve, ankesave te pakonfirmuara se tensionet ishin te motivuara etnikisht dhe se intensifikonin ndasite ndermjet...

Emiljan Dyrmishi
17/02/2012 - 12:27

Ne nje iniciative te gazetes ditore Press ne 14 Shkurt , perfaqesues te shtate organizatave, institucioneve dhe shoqatave u mblodhen dhe krijuan Koalicionin kunder dhunes ne shkolla, ne nje perpjekje per te bashkuar perpjekjet per t'i bere institucionet arsimore me te sigurta per te gjithe femijet.

...

Emiljan Dyrmishi
06/02/2012 - 20:46

6 Shkurt 2012 - Interneti, qe nga ditet e tij me te hershme te zhvillimit te idese ka filluar me ARPANET ne vitet 1970, ka qene gjithmone i lidhur ngushte me çeshtjet e sigurise. Pas te gjitha, ARPANET ne vetvete ishte nje projekt i Departamentit Amerikan te Mbrojtjes, dhe nese ata nuk kane lidhje me sigurine,askush tjeter s'eshte realisht.