Text Size

Opinion and analyses

Dejan Georgievski
30/05/2020 - 16:31

Kjo është pjesa e dytë e analizës, në lidhje me trendet në sferën e mediave për të injoruar problemet e personave me aftësi të kufizuara, e shkruar nga eksperti për të drejtat e njeriut, Zharko Trajanovski, analizë kjo e cila fillimisht u publikua në ueb-blogun mediumi.kauza....

Dejan Georgievski
29/05/2020 - 05:32

Përdorimi i terminologjisë së respektueshme ndaj personave me aftësi të kufizuara është një sfidë e veçantë etike, sepse fjalët fyese mund të krijojnë ndjenjën e përjashtimit apo dëbimit, shkruan eksperti për të drejtat e njeriut, Zharko Trajanovski në analizën e cila fillimisht u publikua në ueb-blogun mediumi.kauza.mk. Më poshtë vijon pjesa e parë e analizës së tij.

Dejan Georgievski
01/05/2020 - 20:51

”Praktika tregon se gazetaria e përgjegjshme dhe etike asnjëherë nuk është rezultat i zgjidhjeve ligjore dhe dispozitave shtetërore, por i respektimit vullnetar të kodit të cilin e ka krijuar vetë komuniteti i mediave”. (Doracak për etikën në gazetari). Shkruan Zharko Trajanovski, magjistër për të drejtat e njeriut.

Dejan Georgievski
20/03/2020 - 17:17

A mund gazetarët të mbledhin të dhëna për orientimin seksual të gazetarëve të tjerë dhe të publikojnë lista me gazetarë-homoseksualë? Shkruan Zharko Trajanoski, magjistër për të drejtat e njeriut.

luan
18/03/2020 - 10:19

Kronika ditore e një rajoni të vogël (e Ballkanit Perëndimor) është ajo e korrupsionit dhe mitos, thotë Raporti i GISWatch për vitin 2012 “2012 –Interneti dhe Korrupsioni”, i botuar në fund të vitit 2012. Fondacioni OneWorld Platforma për Evropën Juglindore ishte pjesëmarrës aktiv në përgatitjen e raportit dhe kontribuoi në raportin e shteteve të Ballkanit Perëndimor.

Dejan Georgievski
09/03/2020 - 19:00

Njëri nga rolet e mediumeve në shtetet e zhvilluara demokratike është të jenë kontrollues të pushtetit në aspekt të respektimit dhe të mbrojtjes së të drejtave të njeriut. Një aspekt i rëndësishëm i këtij kontrolli paraqet raportimi për aktgjykimet të Gjykatës evropiane për të drejtat e njeriut (GJЕDNJ) në përgjithësi, dhe në veçanti për ato që kanë të bëjnë me Republikën e Maqedonisë.

Dejan Georgievski
19/02/2020 - 06:17

Më 30.01.2013, e përditshmja “Vest”, në ueb-faqen e saj në internet vendosi një anketë me titull: “Cila udhëheqëse pa brekë para Gruevskit?”. Sipas sqarimit të redaksisë, anketa ka qenë e inspiruar nga “një emision serb, ku udhëheqësja e cila nuk ka pasur brekë dhe ka pasur dekolte të hapur, javën e kaluar e ka intervistuar kryeministrin serb, Ivica Daçiq”. Më 31.01.2013, me vendim të...

Search

Our initiatives

13 Parine

APC NEWS

  • The government and the Association of Internet Providers block access to websites in Ecuador
  • Ending digital exclusion: Why the access divide persists and how to close it
  • Joint statement to Brazilian congress: Drop dangerous cybercrime bills
  • APC's reflections on the 2015 Internet Governance Forum: 10 years and looking forward
  • APC condemns undermining of democracy in Brazil

Ženska posla

  • Dan vidljivosti transrodnih osoba
  • Vlasti peru ruke od ženskih problema
  • Neka nam živi 8. mart!
  • Hollaback BiH: Dosta nasilja!
  • Beyoncé, “Beyoncé” i ja