Text Size

News

luan
29/11/2013 - 09:46

Të hënën e fundit, më 25 nëntor 2013, Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave u shënua në mbarë botën, duke shënuar kështu edhe fillimin e fushatës së “16 Ditëve të Aktivizimit kundër Dhunës Gjinore” e cila do të përfundojë më 10 dhjetor, në Ditën Ndërkombëtare të Drejtave të Njeriut.

luan
26/11/2013 - 10:13

“16 Ditët e Aktivizimit kundër Dhunës së Bazuar në Gjini” është një fushatë globale të cilës i bashkohen 1,700 organizata në më shumë se 100 shtete në mbarë botën. Fushata e vitit 2013 zyrtarisht u nis dje, më 25 nëntor, në Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës kundër Grave, dhe do të përfundojë më 10 dhjetor, në Ditën Ndërkombëtarë të Drejtave të Njeriut.

Burra dhe gra në tërë botën i bashkojnë forcat dhe bëjnë thirrje...

luan
14/09/2013 - 08:31

Lëvizja Revolt Youth Movement nga Tuzla organizoi një aksion rruge të shtunën e kaluar, më 7 shtator 2013, në kuadër të fushatës “Njerëzit e bëjnë vendin", e cila synon t'u ofrojë informata qytetarëve për regjistrimin e ardhshëm të popullsisë në Bosnje dhe Hercegovnë.

Dejan Georgievski
28/08/2013 - 12:19

Fronti për liri të të shprehurit kërkon nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, t’i tërheq nga procedura ligjet e propozuara: ligjin për mediat dhe ligjin për shërbime mediale audio dhe audiovizuale , pasi që përmes tyre në mënyrë shtesë do të rrezikohet liria e të shprehurit në Maqedoni, veçanërisht me përfshirjen e paarsyeshme të mediave të shtypit dhe atyre në internet me rregullativa të reja....

luan
04/07/2013 - 23:41

Roberto Beličanec (1972 – 2003), anëtari dhe kryetari i përbërjes së parë të bordit drejtues të Fondacionit OneWorld – platforma për Evropën Juglindore, mik i yni, shok dhe bashkëluftëtar, ka ndërruar jetë, pas një sulmi të rëndë në zemër shtunën e kaluar, më 29 korrik 2013.

luan
04/07/2013 - 07:49

Aksioni i të Rinjve Rajonal Kundër Diskriminimit dhe Militarizmit organizoi “Shkollën E Dytë Verore Rajonale 2013” ndërkombëtare për herën e dytë me radhë, e cila u mbajt në Krushevë, Maqedoni, prej 23 deri më 29 qershor, 2013.

luan
27/06/2013 - 09:47

Aktivistët e Aleancës Qytetare kanë shpërndarë fletushka dhe kopje të Ligjit për Ndihmë Ligjore pa Pagesë më 23 dhe 24 qershor në qendër të Podgoricës, në orvatje për të informuar qytetarët për këtë institut në të cilin mund të aplikohet në zyrat për ndihmë ligjore pa pagesë të cilat funksionojnë në kuadër të gjykatave komunale.