Text Size

Human rights

luan
24/01/2014 - 09:34

Në raportin vjetor “Liria në botë 2014” të organizatës Freedom House, Kosova klasifikohet në mesin e vendeve “pjesërisht të lira”, me ç’rast në kategorinë e të drejtave politike vlerësohet me notën 5, ndërsa në atë të lirive civile me 4.

Në krahasim me raportin e vitit të kaluar Kosova ka mbetur në vlerësimin e njëjtë. Nota 1 paraqet shkallën më të mirë, ndërsa nota 7 atë më të dobët.

luan
05/12/2013 - 08:49

Luftëtarja për të drejtat e njeriut, Hilmnijeta Apuk nga Kosova është nderuar me Çmimin prestigjioz të Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB) për të Drejtat e Njeriut.

Sipas një njoftimi për medie, Dijana Toska, më 31 korrik 2013, në emër të OJQ-së,Little People of Kosova, iu drejtua Komesariatit të Lartë për të Drejtat e Njeriut në Nju-Jork për nominimin e zonjës Hilmnijeta Apuk,si luftëtare e të drejtave dhe lirive të personave me aftësi të kufizuara në Kosovë, për Çmimin e...

luan
29/11/2013 - 09:46

Të hënën e fundit, më 25 nëntor 2013, Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave u shënua në mbarë botën, duke shënuar kështu edhe fillimin e fushatës së “16 Ditëve të Aktivizimit kundër Dhunës Gjinore” e cila do të përfundojë më 10 dhjetor, në Ditën Ndërkombëtare të Drejtave të Njeriut.

luan
27/11/2013 - 18:37

Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës (RrGGK) dhe Alter Habitus – Instituti për Studime në Shoqëri dhe Kulturë, publikuan raportin “Ku janë paratë për të drejtat e grave?”. Kjo ngjarje bashkoi më shumë se dyzet pjesëmarrës (donatorë, organizatat jo qeveritare të grave dhe pjesëtarë tjerë të shoqërisë civile) për të diskutuar të gjeturat dhe rekomandimet e hulumtimit nëntëmujor.

luan
25/11/2013 - 17:55

Për t’i thënë “Stop” dhunës ndaj grave në shoqërinë shqiptare, shoqëria civile ka nisur sot një marshim paqësor për 16 Ditët kundër Dhunës ndaj Grave. Shifrat e dhunës ndaj grave në Shqipëri janë trefishuar krahasuar me katër vite më parë.

luan
14/11/2013 - 19:38

Forumi Rajonal i Feministeve të reja për vitin 2013, para Teatrit Kombëtar të Kosovës, ka shfaqur një performancë si pjesë të iniciativës për fuqizimin e vajzave, raporton Kosovapress.
 
Sipas organizatores, Zana Rudi, nga Rrjeti i Grave, kjo i përfshin vajzat nga e gjitha Kosova, të cilat kanë pasur rastin për t’i ngritur problemet dhe për t’i gjetur zgjidhjet.

luan
09/11/2013 - 09:37

Iniciativa për Fuqizimin e Vajzave (IFV) përkrahë vajzat në zhvillimin e aftësive të tyre dhe që të marrin përsipër udhëheqjen e çështjeve që i brengosin ato. Iniciativa angazhon vajza nga e gjithë Kosova që të bëhen katalizatorë të ndryshimit dhe të mobilizojnë edhe moshatarët e tyre që të bëjnë të njëjtën gjë.      

luan
24/09/2013 - 19:21

Qytetet e ndara janë përkujtues të një të kaluare të hidhur dhe të rrezikut që vjen nga përjashtimi dhe nga refuzimi për të pranuar e respektuar të tjerët, kështu u tha presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga të rinjve që po marrin pjesë në “Konferencën Inauguruese të të rinjve të Forumit për Qytetet në Tranzicion”, e cila nisi punimet pesëditore në Mitrovicë, shkruan portali Bota Sot.