Text Size

Rotator

luan
06/03/2014 - 14:09

Në një tryezë të organizuar nga Shoqata e të Verbërve të Kosovës, ku morën pjesë edhe deputetë nga Kuvendi i Kosovës dhe përfaqësues nga Shoqata e të Verbërve të Shqipërisë, u diskutua pjesëmarrja e të verbërve në proceset vendimmarrëse në Kosovë, raporton Koha.net.

Sinan Tafaj, kryetar i shoqatës së të verbërve në Shqipëri, theksoi problemet që të verbrit hasin duke filluar nga pjesëmarrja në vendimmarrje brenda familjes. Shumë vendime tha ai merren...

luan
04/03/2014 - 09:42

Lëvizja FOL ka publikuar të hënën raportin analitik “Tatimi në Pronë në Komunat e Kosovës”. Në këtë raport analizohet shkalla e inkasimit të tatimit të faturuar në pronë nga ana e komunave të Kosovës si dhe rëndësia e këtij inkasimi për qëndrueshmërinë financiare të komunave.

luan
24/01/2014 - 09:34

Në raportin vjetor “Liria në botë 2014” të organizatës Freedom House, Kosova klasifikohet në mesin e vendeve “pjesërisht të lira”, me ç’rast në kategorinë e të drejtave politike vlerësohet me notën 5, ndërsa në atë të lirive civile me 4.

Në krahasim me raportin e vitit të kaluar Kosova ka mbetur në vlerësimin e njëjtë. Nota 1 paraqet shkallën më të mirë, ndërsa nota 7 atë më të dobët.

luan
20/12/2013 - 08:54

Organizata joqeveritare Syri i Vizionit nga Peja të enjten ka mbajtur konferencën me temën “Qytetaria Aktive” ku ka publikuar edhe një raport përmbledhës mbi punën qe ka bërë në fuqizimin e mbi qytetarinë aktive. Konferenca është mbajtur në Prishtinë, ku kanë marrë pjesë përfaqësues të MAPL-së, Asociacionit të Komunave të Kosovës, Komunat e Rrafshit të Dukagjinit, shoqëria civile dhe përfaqësues të fshatrave dhe lagjeve të komunave të rajonit të Pejës...

luan
19/12/2013 - 09:53

Qeveria e Kosovës, në mbledhjen e së mërkurës, ka miratuar vendimin për themelimin e Grupit Këshillëdhënës dhe Koordinues në nivelin Nacional të Republikës së Kosovës për të drejtat e komunitetit LGBT (Lesbike, Gej, Biseksual dhe Transgjender).

Po ashtu u tha se ky Grup Këshillëdhënës dhe Koordinues për të drejtat e komunitetit LGBT themelohet me qëllim që të krijohet një partneritet dhe bashkëpunim i rregullt ndërmjet institucioneve vendore, ndërkombëtare dhe organizatave...

luan
10/12/2013 - 18:53

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut - Kosovë (YIHR KS) dhe aktivistët e saj, me rastin e 10 dhjetorit - Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut, në mesditën e së martës organizuan një aksion simbolik, përmes të cilit kërkuan zbardhjen e fatit të personave të pagjetur në Kosovë.

luan
10/12/2013 - 14:28

Përfaqësues të institucioneve të Kosovës, Avokati i Popullit, punonjës të policisë dhe organizatave që merren me mbrojtjen e të drejtave të grave, kanë bërë thirrje për ndalje të dhunës ndaj grave.

Thirrjet i kanë lansuar të hënën në një konferencë që është mbajtur në Prishtinë, ku kanë përmbyllur fushatën e ndërgjegjësimit “16 ditë të aktivizimit kundër dhunës ndaj gruas” në kuadër të Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) bashkë me Policinë e Kosovës, raporton...