Text Size

Shqiperia

luan
09/12/2020 - 18:50

Për ekspertët e shëndetit publik, shifrat e larta të personave të diagnostikuar me HIV gjatë 10 mujorit të 2013, janë një kambanë alarmi për Ministrinë e Shëndetësisë e cila duhet të ndërhyjë urgjent me fonde me qëllim parandalimin e rasteve.

Në një seancë dëgjimore në Komisionin Kuvendor të Shëndetësisë, infeksionisti Arjan Harxhi u shpreh se testimi vullnetar është rruga më e mirë e parandalimit, por në QSUT dhe në të gjitha qendrat e këshillimit të HIV ky shërbim nuk ofrohet...

luan
21/02/2020 - 09:41

Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Lefteri Lleshi të mërkurën zhvilloi një takim me Shoqatat e Personave me Aftësi të Kufizuara. Në takimin e mbajtur në zyrat e KQZ u diskutua për zgjedhjet për Kuvendin e Shqipërisë dhe përfshirjen e personave me aftësi të kufizuara në këto zgjedhje, raporton Shekulli.

Dejan Georgievski
09/10/2020 - 11:53

Më 26 shtator 2012, Blerta Hoxha, hulumtuese pranë EMA-s,  në bashkëpunim me Fondacionin Pontis – Sllovaki organizoi Forumin e Politikave: "Drejt institucionalizimit të marrëdhënieve mes aktorëve shtetërorë dhe atyre jo - shtetërorë në Shqipëri". Forumi mblodhi së bashku përfaqësues të institucioneve shtetërore, hulumtues, përfaqësues të shoqërisë civile dhe media të cilët diskutuan mbi problematikat e përfshirjes së...

Dejan Georgievski
27/07/2020 - 10:09

Më 20 korrik 2012, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA), në bashkëpunim me National Endowment Fund (NED) dhe Qendrën e Informimit mbi BE-në në Shkodër, organizoi një forum televiziv të titulluar "Forcimi i democracisë pjesëmarrëse tek të rinjtë".

Emiljan Dyrmishi
02/04/2020 - 19:59

Autizmi ne Shqiperi dhe ne Kosove

Autizmi ne Shqiperi s’kashifer zyrtare per te prekurit
Ne diten Boterore te Autizmit, 2 Prill 2012, ne Shqiperi nuk ka ende asnje shifer zyrtre per numrin e femijeve te prekur nga autizmi. Por, kete vit mjeket kane dhene alarmin se kjo semundje ka pesuar rritje gjate 10 viteve te fundit.

Emiljan Dyrmishi
30/03/2020 - 20:44

Per gjate dy javeve ne pranvere, studentet dhe profesionistet nga rajoni do te mblidhen ne nje nga ngjarjet me mahnitese te  UNESCO ne rajonin e Ballkanit, ne qytetin e Trashegimise Boterore ne Qytetin e  Gjirokastres, ne Shqiperi.

Kampi i tete rajonal i restaurimit do te filloje ne 28 Prill dhe do te vazhdoje deri ne 12 Maj 2012.

Emiljan Dyrmishi
05/03/2020 - 17:35

Shoqeria civile ne zonat rurale ndeshet me nje sere problemesh si: mungesa e vendeve te reja pune, mos zhvillimi i bujqesise dhe blektorise, mungese infrastrukture, mungesa e bashkepunimit nder-institucional, mungese vullneti ne punet ne komunitet, mohimi i te drejtave te minoriteteve etj. Keto perfundime jane nxjerre nga projekti "Fuqizimi i Shoqerise Civile ne zonat rurale" i Institutit per Demokraci dhe Ndermjetesim dhe PNUD.

Emiljan Dyrmishi
16/02/2020 - 12:06

Rrjeti Ballkanik i Raportimeve Investigative Investigative Reporting Network (BIRN), ne bashkepunim me fondacionin Robert Bosch dhe fondacionin ERSTE, njoftuan hapjen e konkursit te gjashte vjetor ne kuader te programit “Bursa Studimi ne Ballkan per Gazetari”. Tema e ketij viti eshte 'Komunitetet' dhe gazetaret nga Shqiperia, Bosnje-Hercegovina, Bullgaria, Kroacia,Maqedonia, Mali i Zi, Rumania, Serbia dhe Kosova mund te aplikojne deri ne 5...

Search

Our initiatives

13 Parine

APC NEWS

  • Our collective story: 10 years of taking action on technology and gender-based violence
  • African School on Internet Governance 2016: A multidimensional, mind-stretching and enriching experience
  • Multistakeholder working group sets norms for cybersecurity policy that respects human rights
  • APC's new subgranting programme benefits 18 members in 2016
  • APC's Jac sm Kee awarded the 2016 Stieg Larsson Prize

Ženska posla

  • Prva godina Škole LGBTI aktivizma!