Text Size

Serbi

luan
11/06/2020 - 08:36

Shoqata qytetare Njuz.org, në kuadër të projektit të saj “Njohuria e Mediave”, ka lansuar faqen e internetit www.posmatrac.rs e cila synon të kontribuojë në pluralizmin e mediave, zhvillimin e njohurisë të mediave dhe vetëdije të shtuar kritike të konsumatorëve të lajmeve në Serbi.

luan
20/03/2020 - 09:24

Biblioteka online për të drejtat e njeriut me afro 7,000 libra me temën e të drejtave të njeriut është prezantuar dhe hapur zyrtarisht më 15 mars 2013, në Shtëpinë e të Drejtave të Njeriut dhe Demokracisë në Beograd. Në URL-në www.hrlibrary.rs, vizitorët mund të shfletojnë librat e ofruara për teorinë dhe praktikën e të drejtave të njeriut.

luan
15/03/2020 - 13:06

Lëvizja mjedisore Odzaci ka publikuar botimin e katërt të Bazës së saj të të dhënave për OJQ-të mjedisore në Serbi. Publikimi, i bërë më 13 mars, ofron informata për më shumë se 140 shoqata mjedisore aktive në vend.

Baza e të dhënave e OJQ-ve mjedisore ofrohet në dy versione: të radhitura sipas komunave dhe sipas qarqeve. Për më tepër, ajo ofron të dhëna të përpunuara statistikore të përgatitura nga Marin Ivosev, kryetar i Lëvizjes Mjedisore të...

Emiljan Dyrmishi
13/06/2020 - 07:51

Qendra Toplički per Demokraci dhe te Drejtat e Njeriut, ne bashkepunim me Qendren Uzice per Demokraci dhe te Drejtat e Njeriut dhe Shoqaten Rinore Bečej"BUM" - te tre jane anetare te Koalicionit "Mbikeqyrja Civile e Financave Publike" filloi projektin "Shoqeria Civile dhe Media kunder...

Emiljan Dyrmishi
18/05/2020 - 13:42

Shoqata Fenomena organizoi nje konference me 8 maj, 2012, ne sallen e qytetit te Kraljeves, per te paraqitur rezultatet e "Te drejtat Ekonomike te Grave - Promovimi i Grave ne Sipermarrjen dhe Biznesin e Pergjegjshem Shoqeror", projekti i pare i plote ne ceshtjen e te drejtave ekonomike te grave qe zbatohet ne Kraljeve.

Emiljan Dyrmishi
11/05/2020 - 16:44

Levizja Europiane ne Serbi u beri thirrje te gjithe qytetareve te interesuar qe t'i bashkohen asaj me 13 Maj, ne procesin e mbledhjes se propozimeve per zgjidhjet e mundshme te qendrueshme pe zhvillimin e Serbise ne nivel vendor, rajonal dhe kombetar, ne lidhje me proceset e Integrimit Europian.

Emiljan Dyrmishi
07/05/2020 - 17:31

 

Koalicioni kunder Diskriminimit paraqiti te premten ne daten 4 Maj, ne nje ceremoni te mbajtur ne Qedren Mediatike te Beogradit, Cmimet Vjetore per arritjet ne luften kunder diskriminimin per vitin 2011. Cmimet u dhane nga Vincent Degert, kreu i delegacionit te Bashkimit Europian ne Serbi.

 

Emiljan Dyrmishi
13/04/2020 - 14:33

Ne 10 Prill ne Qendren Mediatike te Beogradit, u lancua websiti i rrjetit te aktivisteve Baterija.org . Rrjeti dhe portali i ri ka qellim qe te lehtesoje dhe promovoje perfshirjen e te rinjve ne jeten politike ne Serbi, per te motivuar te rinjte qe te mos dorezohen per ndryshimet e deshiruara ne ambientin e tyre, per te rritur ceshtjet dhe voten per vlerat qe ata i quajne te rendesishme.

Search

Our initiatives

13 Parine

APC NEWS

  • The government and the Association of Internet Providers block access to websites in Ecuador
  • Ending digital exclusion: Why the access divide persists and how to close it
  • Joint statement to Brazilian congress: Drop dangerous cybercrime bills
  • APC's reflections on the 2015 Internet Governance Forum: 10 years and looking forward
  • APC condemns undermining of democracy in Brazil

Ženska posla

  • Dan vidljivosti transrodnih osoba
  • Vlasti peru ruke od ženskih problema
  • Neka nam živi 8. mart!
  • Hollaback BiH: Dosta nasilja!
  • Beyoncé, “Beyoncé” i ja