Text Size

Kosove

luan
06/03/2020 - 14:09

Në një tryezë të organizuar nga Shoqata e të Verbërve të Kosovës, ku morën pjesë edhe deputetë nga Kuvendi i Kosovës dhe përfaqësues nga Shoqata e të Verbërve të Shqipërisë, u diskutua pjesëmarrja e të verbërve në proceset vendimmarrëse në Kosovë, raporton Koha.net.

Sinan Tafaj, kryetar i shoqatës së të verbërve në Shqipëri, theksoi problemet që të verbrit hasin duke filluar nga pjesëmarrja në vendimmarrje brenda familjes. Shumë vendime tha ai merren...

luan
09/12/2020 - 18:54

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI)/Transparency International Kosova (TIK), me rastin e ditës ndërkombëtare kundër korrupsion (9 dhjetor), ka organizuar një tryezë diskutimi me temën “Si e gjen Kosovën dita ndërkombëtare kundër korrupsionit”, me qëllim të diskutimit të efikasitetit të institucioneve publike në luftën kundër korrupsionit.

luan
03/12/2020 - 18:46

Me rastin e shënimit të 3 Dhjetorit – Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, Shoqata HandiKOS ka organizuar Marshin për Kosovën Gjithëpërfshirëse. Ky marsh ka pasur për qëllim rritjen e vizibilitetit të personave me aftësi te kufizuara dhe ngritjen e vetëdijes së shoqërisë së gjithmbarshme për barrierat me të cilat ballafaqohen personat me aftësi të kufizuara gjatë përpjekjeve për pjesëmarrje të plotë dhe efektive në...

luan
03/12/2020 - 18:17

Zyrtarë të Misionit Ndërkombëtar për vëzhgimin e zgjedhjeve lokale në Kosovë kanë vlerësuar në një raport të tyre se raundi i dytë i zgjedhjeve për kryetar të komunave në Republikën e Kosovës ka përmbushur standardet ndërkombëtare për zgjedhje demokratike.

Megjithatë, sipas tyre, janë identifikuara disa çështje nga vëzhguesit apo monitoruesit e ENEMO-s, si keqpërdorimi i burimeve shtetërore, blerja e votave, votimi familjarë.
Zyrtarë të këtij misioni vëzhgues kanë lavdëruar...

luan
27/11/2020 - 18:37

Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës (RrGGK) dhe Alter Habitus – Instituti për Studime në Shoqëri dhe Kulturë, publikuan raportin “Ku janë paratë për të drejtat e grave?”. Kjo ngjarje bashkoi më shumë se dyzet pjesëmarrës (donatorë, organizatat jo qeveritare të grave dhe pjesëtarë tjerë të shoqërisë civile) për të diskutuar të gjeturat dhe rekomandimet e hulumtimit nëntëmujor.

luan
14/11/2020 - 19:38

Forumi Rajonal i Feministeve të reja për vitin 2013, para Teatrit Kombëtar të Kosovës, ka shfaqur një performancë si pjesë të iniciativës për fuqizimin e vajzave, raporton Kosovapress.
 
Sipas organizatores, Zana Rudi, nga Rrjeti i Grave, kjo i përfshin vajzat nga e gjitha Kosova, të cilat kanë pasur rastin për t’i ngritur problemet dhe për t’i gjetur zgjidhjet.

luan
19/09/2020 - 17:01

Organizata Joqeveritare Syri i Vizionit ka filluar mbajtjen e një kursi profesional të floktarisë për femrat e komuniteti egjiptian dhe ashkali të lagjes Mëhallë të Komunës së Klinës, si nevojë dhe interesim i këtyre femrave për t'u  aftësuar në fushën e floktarisë që në të ardhmen të mund të krijojnë të ardhura nga ky profesion duke ndikuar edhe zhvillimin e tyre ekonomik dhe profesional.

luan
09/09/2020 - 08:14

Emancipimi i shoqërisë kosovare vazhdon të jetë brengë për prijësit politikë dhe institucionalë të vendit, ku barazia në kontekstin gjinor, vazhdon të jetë sfidë e patejkalueshme. Presidentja e Republikës, Atifete Jahjaga, të shtunën shfaqi një brengë të saj rreth një problematike që ajo e quajti shqetësuese.

Ajo foli për këtë çështje në konferencën për fuqizimin e grave ndërmarrëse në Kosovë, ku përveç afarizmit, tërhoqi paralele të përgjithshme për shoqërinë dhe mënyrën se si po...

Search

Our initiatives

13 Parine

APC NEWS

  • The government and the Association of Internet Providers block access to websites in Ecuador
  • Ending digital exclusion: Why the access divide persists and how to close it
  • Joint statement to Brazilian congress: Drop dangerous cybercrime bills
  • APC's reflections on the 2015 Internet Governance Forum: 10 years and looking forward
  • APC condemns undermining of democracy in Brazil

Ženska posla

  • Dan vidljivosti transrodnih osoba
  • Vlasti peru ruke od ženskih problema
  • Neka nam živi 8. mart!
  • Hollaback BiH: Dosta nasilja!
  • Beyoncé, “Beyoncé” i ja