Text Size

Feed aggregator

Naples the centre of youth entrepreneurship

Vita - europe - 25 min 12 sec ago
On the 29th of October AIESEC Italy organizes the Naples Youth to Business Forum, with the aim of encouraging social change through direct confrontation and exchange of ideas.

Responsible Housing is taking over Europe

Vita - europe - 25 min 12 sec ago
The first European agreement on Responsible Housing between Housing providers & Tenants was launched in Brussels

Meet the 15 best European Social Innovators in Madrid

Vita - europe - 25 min 12 sec ago
At the Social Innovation Tournament, launched by the EIB Institute, that will take place on the 16th of October.The Tournament supports the fight against social exclusion.

Egypt, the most powerful experience of my life

Vita - europe - 25 min 12 sec ago
Andrea went on a volunteering internship with AIESEC: read his story.

Braille as a key to social inclusion

Vita - europe - 25 min 12 sec ago
The European Blind Union (EBU) has announced the winners of the Onkyo World Braille Essay Contest 2014, that aims to promote the use of Braille as a key to build people’s access to information and to their social inclusion.

Hungary Social Enterprise Day 2014

Vita - europe - 25 min 12 sec ago
Organized by NESst for the fourth year in a row, the Day will take place in Budapest, Hungary, on 3 October 2014.

Maternity Leave Directive: 4 years overdue, time to deliver now!

Vita - europe - 25 min 12 sec ago
The European Women’s Lobby, the largest umbrella organisation of women’s associations in the EU, campaigns for a robust Maternity Leave Directive to ensure that all women in Europe have equal rights.

A new beginning for Vita in Brussels

Vita - europe - 25 min 12 sec ago
Today marks the official inauguration of Mundo-J, home to Vita’s new office in Brussels. Situated a few blocks away from the EU Parliament, the centre brings together over 30 organisations devoted to non-profit and sustainability

Agenda October 2014

Vita - europe - 25 min 12 sec ago
A Vita Europe selection of civil society events around Europe

«Bring your dreams and culture to the world and exchange them with new ones»

Vita - europe - 25 min 12 sec ago
Volunteering internship with AIESEC: read Simone’s story.

Kurdi zaustavili operaciju džihadista na Kobane

Abras media-bhs - 52 min 37 sec ago
Zaustavljena je operacija Islamske države (IS) da zauzme sirijski pogranični grad Kobane i kurdski branitelji će vjerojatno biti u stanju da trajno zadrže njihov udar uz pomoć američkih zrakoplova, izjavili su danas američki dužnosnici.

Grude se zadužuju da vrate dugove

Abras media-bhs - 55 min 44 sec ago
''Općinsko vijeće Gruda donijelo je odluku o novom zaduženju u iznosu 2,2 milijuna maraka radi refinanciranja postojećih obveza, odnosno vraćanja neplaćenih dugovanja iz ranijih godina'', izjavio je za Fenu načelnik te općine Ljubo Grizelj.  

Crna Gora: Eksplozija u fabrici oružja, povrijeđeno šest radnika

Abras media-bhs - 1 hour 7 min ago
Šest radnika povrijeđeno je danas u eksploziji koja se dogodila u fabrici oružja "Tara" u Mojkovcu, prenosi "Pobjeda" i precizira da niko od povrijeđenih nije životno ugrožen. Odmah nakon eksplozije, pored Hitne pom

Kompanija za proizvodnju čokolade „Isis“ mijenja ime

Abras media-bhs - 1 hour 10 min ago
Belgijska kompanija za proizvodnju čokolade "Isis" promijenila je svoj zaštitni znak zbog bojazni da će njeni potrošači miješati to ime sa nazivom terorističke organizacije "Islamska država", koja je odgovorna za zločine u Siriji i Iraku, javili su danas lok

Free On-line Courses at +Acumen

Mreža mira - info - 2 hours 32 min ago

Deadlines: 3 November / 10 November / 17 November, 2014 Open to: anyone with interest in the course topics of leadership, social impact or financial sustainability Venue: on-line Adaptive Leadership

The post Free On-line Courses at +Acumen appeared first on Mreža za izgradnju mira.

Urban Commuter Challenge for Software developers

Mreža mira - info - 2 hours 33 min ago

Deadline: 13 November 2014 Open to: software developers or designers worldwide  Prizes: up to $15,000 As the global population becomes more interconnected, we must adapt and expand our approach to mobility. Through

The post Urban Commuter Challenge for Software developers appeared first on Mreža za izgradnju mira.

Grants for Best Mobile Internet Startups

Mreža mira - info - 2 hours 35 min ago

Deadline:  7 November 2014 Open to: web entrepreneurs and small/medium enterprises from eligible countries Grant: up to 100,000 euros Future Internet Public Private Partnership aims to accelerate the development and

The post Grants for Best Mobile Internet Startups appeared first on Mreža za izgradnju mira.

Poziv na izložbu

Mreža mira - info - 2 hours 39 min ago

U organizaciji Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja i Foto-video kluba „Valter“, u utorak, 28. oktobra 2014. godine s početkom u 18h, u prostorijama

The post Poziv na izložbu appeared first on Mreža za izgradnju mira.

Bulb in Town, when crowdfunding goes local

Vita - europe - 4 hours 13 min ago
A new platform enabling communities to support the little businesses in their own cities or neighborhood.

Objavljen Ubuntu 14.10 “Utopic Unicorn”

Linux za sve - 4 hours 41 min ago
Točno prema planiranom rasporedu 23. listopada Canonical je objavio Ubuntu 14.10.

 

Jučer je službeno objavljen Ubuntu 14.10 kodnog imena Utopic Unicorn. Prema službenim informacijama, podrška će trajati devet mjeseci za sva izdanja: Desktop, Server, Netboot, Core, kao i službeno podržanim “okusima” – Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Studio, Ubuntu GNOME, UbuntuKylin, Xubuntu, Mythubuntu.

 

Izvor: http://www.omgubuntu.co.uk/2014/09/ubuntu-14-10-wallpaper-contest-winners

 

Što nam novo donosi Utopic Unicorn?

  • Pokreće ga kernel 3.16 s boljom podrškom za Power8 i ARM 64 procesore, kao i za Intel, Nvidia i ATI grafičke kartice. Dodana je i podrška za Radeon H.264 video enkoder.
  • Poboljšana podrška za XFS i Btrfs sustave datoteka, što je posebno važno za poslužitelje. Unaprijeđen je raid5 i mrežni protokoli, dodan OpenStack 2014.1, Libvirt 1.2.8, Qemu 2.1, Cgmanager 2.1, LXC 1.1, bchache, Juju, Docker, MAAS i dr.
  • AppArmour vatrozid od sada pruža veću razinu sigurnosti i ispravku bugova.
  • Oxide web preglednik koristi najnoviji Chromium uz ispravku brojnih  bugova. Programerima donosi kvalitetniju podršku i osvježeno sučelje za razvoj web aplikacija.
  • Desktop izdanje donosi sitna poboljšanja i nadogradnje, kao što su bolja podrška za HD monitore, Firefox 33, Chromium 38, Gtk 3.12, Qt 5.3, LibreOffice 4.3, Xorg 1.16.
  • Ubuntu Developer Software Center od sada omogućava preuzimanje i paralelnu emulaciju Android Studio i Android SDK alata. Riješeni su problemi sa zavisnostima, dodana multiarch podrška, kao i bolja integracija u Unity launcher.
  • Poboljšan Internet Printing Protocol (IPP Everywhere) od sada ne treba posebna podešavanja.

 

Iako to nije osobito preporučljivo, nadogradnju postojećeg izdanja 14.04 moguće je obaviti pomoću Update Managera ili naredbom (potrebno je i prethodno provjeriti je li  instaliran update-manager-core):

sudo do-release-upgrade

Nužno je imati vezu s Internetom.

 

Iz svega navedenog, očito je da se radi o još jednom stabilnom i “dosadnom” izdanju koji je donosi novitete. Naglasak je stavljen da ispravku postojećih nedostataka, te posebno na nadogradnju paketa. Ovaj pristup je potpuno razumljiv s obzirom na to da je Canonical u posljednje vrijeme potpuno posvećen završnom razvoju Touch platforme, kao i objavi prvih uređaja. Iz istih razloga je i uvođenje Unityja 8 odgođeno za neka buduća izdanja.
Nakon odličnog Thrusty Tahra vjerujem da će se Unicorn pokazati kao dostojan nasljednik. Novi Ubuntu 14.10 u svim izdanjima možete preuzeti ovdje.

 

Izvori: insights.ubuntu.com, wiki.ubuntu.com