Text Size

Our initiativesNews ...

Меѓународниот ден на слободниот пристап до информации – Ден на правото на јавноста да знае – беше одбележан во целиот свет на 28 септември. Во демократските држави, правото на пристап до информации...
Документарниот филм „Мнозинството почнува тука“, приказна за шест млади луѓе од републиките на поранешна Југославија – Македонија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Србија и Косово (без...
Меѓународниот ден на мирот, 21 Септември, беше одбележан и оваа година и во земјите на Западен Балкан. Следи краток преглед на активностите организирани по повод на Денот на мирот во нашиот регион....
Голема меѓународна коалиција од организации на граѓанското општество ги претстави минатиот петок, 20 септември 20134 година, на настан што се одржа во Женева, на маргините на 24-та Сесија на Советот...
„Еден, два или стотици погрешни зборови кажани во кое било време претставуваат убијци“, пишува Вања Мицевска, студентка по новинарство, во својот есеј напишан во рамките на проектот „Млади промотори...
Активистите на невладината организација Цивил – Центар за слобода денеска, 6 септември 2013 година, со сатиричен перформанс, ја промовираа „Ние сме вистината“, изворна провладина милитантна...
Минатата сабота, на 31 август 2013 година, на улицата Македонија во Скопје беше отворен првиот ѕид за јавно изразување, на тема „Слобода е...“, на кој случајните минувачи можат слободно да напишат...
Фронтот за слобода на изразување вчера, на 27 август 2013 година, побара од Собранието на Република Македонија, да ги повлече од процедура предложените Закон за медиуми и Закон за аудио и...

Јазични изданиа

Search

Istraživanje: Mladi i mediji

Istraživanje: Mladi i mediji

Youth: https://www.surveymonkey.com/s/youth-ba

Youth organizations: https://www.surveymonkey.com/s/bosnia-youth-organizations

Media: https://www.surveymonkey.com/s/bosnia-media

Linux za sve

  • The Outhreach Project for Women objavljuje natječaj za tromjesečnu stipendiju
  • Dostupan je sedamnaesti broj časopisa LiBRE
  • Intel i Arduino potpisali sporazum o suradnji
  • Francuzi smanjili troškove za 40% prelaskom na Linux i programe otvorenog koda
  • Pozivamo vas da ove nedjelje prisustvujete virtualnom sastanku HULK-a

Abras media-bhs

  • Brčko: Više od 8.000 osoba nema ličnu kartu
  • UG "Zašto ne" uputilo prigovor Agenciji za zaštitu ličnih podataka BiH
  • Muslimanskoj braći ukinut status NVO-a
  • Volonteri u BiH će zasaditi milion sadnica za jedan dan
  • Osnovne plate sudija i tužilaca 3.800 KM


DSDS 2013

 

 

Partners

Mreža preduzetnica Kraljevo