Text Size

Multimedia and resources

Dejan Georgievski
21/04/2020 - 18:25

Земјите од Западен Балкан не успеаја да ги избегнат глобалните трендови наведени во најновиот Индекс на демократија за 2012 година: Демократијата во застој, што го подготви Разузнавачката единица на Економист, објавен минатата недела....

Dejan Georgievski
29/09/2020 - 00:00

На 28 септември, на Меѓународниот ден на правото да се знае, Фондацијата Отворено општество Македонија (ФООМ), Транспарентност Македонија, Фондацијата Метаморфозис, Асоцијацијата на млади правници на Македонија, Младинскиот образовен форум и Цивил...

Dejan Georgievski
24/08/2020 - 00:00

Една нова студија, „Неискористени потенцијали: Фондови на европските фондации за жени и девојки“, подготвена по нарачка на Мама Кеш (Mama Cash), успева да го документира и представи целиот дијапазон, дистрибуцијата и разноликоста на европските фондови наменети за жени и девојки. Студијата беше спроведена во 2010 година од страна на Foundation Center и „Вајсблат енд асошиејтс“ (“Weisblatt & Associates”)....

Јазични изданиа

Search

Our initiatives

13 Принципи

APC NEWS

  • The government and the Association of Internet Providers block access to websites in Ecuador
  • Ending digital exclusion: Why the access divide persists and how to close it
  • Joint statement to Brazilian congress: Drop dangerous cybercrime bills
  • APC's reflections on the 2015 Internet Governance Forum: 10 years and looking forward
  • APC condemns undermining of democracy in Brazil

Ženska posla

  • Dan vidljivosti transrodnih osoba
  • Vlasti peru ruke od ženskih problema
  • Neka nam živi 8. mart!
  • Hollaback BiH: Dosta nasilja!
  • Beyoncé, “Beyoncé” i ja