Text Size

Interviews

Dejan Georgievski
25/05/2020 - 12:44

Во рамките на Форумот на Светскиот самит за информатичко општество за 2012 година (WSIS Forum 2012), Марија Руксандра Стоическу, независна истражувачка и консултантка, ја интервјуираше Анриета Естерхујзен (Anriette Esterhuysen), извршна директорка на Асоцијацијата за прогресивни комуникации (Association for Progressive Communications APC).

Dejan Georgievski
29/03/2020 - 21:34

Здружението за креативен развој „Слап“ од Осиек е организација што се занимава со развојни проекти за поттикнување на социјалното вработување, општествено одговорното работење, меѓусекторската соработка, а преку својот тренинг центар работи на одржливоста на организациите на граѓанското општество. Во 11-те години работа, успешно се спроведени серија проекти. Во моментов „Слап“ работи на спроведувањето на осум проекти финансирани од...

Јазични изданиа

Search

Our initiatives

13 Принципи

APC NEWS

  • The government and the Association of Internet Providers block access to websites in Ecuador
  • Ending digital exclusion: Why the access divide persists and how to close it
  • Joint statement to Brazilian congress: Drop dangerous cybercrime bills
  • APC's reflections on the 2015 Internet Governance Forum: 10 years and looking forward
  • APC condemns undermining of democracy in Brazil

Ženska posla

  • Dan vidljivosti transrodnih osoba
  • Vlasti peru ruke od ženskih problema
  • Neka nam živi 8. mart!
  • Hollaback BiH: Dosta nasilja!
  • Beyoncé, “Beyoncé” i ja