Text Size

Calls for participation

Dejan Georgievski
14/11/2012 - 11:24

Во рамките на иницијативата Код за Европа (Code for Europe), шест европски градови бараат талентирани девелопери, претприемачи и дизајнери за изградба на нов модел на иновација на градот кој ќе помогне во освојувањето на нови приоди кон начините на кои владите им даваат услуги на своите граѓани.

Dejan Georgievski
27/09/2012 - 12:40

Управниот одбор на Европската геј и лезбијска спортска федерација (ЕГЛСФ) објави нова иницијатива за поддршка на развојот на инспиративни локални проекти за органиѕациите членки на ЕГЛСФ и други заинтересирани спортски организации.

Фондовите се дел од проектот на Европската унија „Спречување и борба против хомофобното насилство и нетолеранцијата во спортот – Гордост во спортот“, финансиран од...

Dejan Georgievski
16/02/2012 - 10:38

Балканската истражувачка мрежа (БИРН), во соработка со Фондацијата „Роберт Бош“ и Фондацијата ЕРСТЕ, го распиша шестиот по ред конкурс од програмата „Балканска стипендија за новинарска извонредност“. Тема на овогодишниот конкурс се заедниците, а новинарите од Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Македонија, Црна Гора, Србија и Косово можат да се пријават до 5 март 2012 година.